Tehetséggondozás

A VEKOP-8.6.3-16-2017-00006 projekt keretében megvalósuló tehetséggondozás segítő rendezvények:

A projektben a felzárkóztatás mellett fontos szerepet kap a tehetséggondozás, szakmai versenyfelkészítés támogatása is.

A projekt futamideje alatt megvalósuló tehetséggondozási tevékenység keretében 150 tanuló szakmai versenyekre történő felkészítésére kerül sor különböző szakmákban (villanyszerelő, asztalos, dekoratőr, grafikus, festő), valamint szakmai válogató versenyek szervezésére, lebonyolítására. A nyári időszakokban a projekt támogatja az egyes szakmákban kiemelkedő szakmai teljesítményt elért tanulók felkészítését a WorldSkills és a EuroSkills versenyekre.

A Budapesti Komplex SZC tevékenységének egyik hangsúlyos és kiemelkedően sikeres területe a tehetséggondozás, melynek egyik eleme a tehetséges tanulók szakmai versenyekre történő felkészítése. A Centrum kiemelten támogatja a tehetséggondozást és e munka részeként elkötelezett a hazai és nemzetközi versenyek támogatása tekintetében is.

Kiemelten fontos feladat a fiatal tehetségek felfedezése, szakmai támogatása és felkészítése a nemzetközi szakmai versenyekre.

A versenyzők teljesítménye bizonyíték arra, hogy az adott szakmával nemzetközi szinten is szép sikereket lehet elérni.

A versenyek célja a minőségi szakképzés és szakmai fejlődés támogatása. A nemzetközi versenyek és a Skills program kiemelkedő lehetőséget biztosítanak mind a tanulók, mind az érintett pedagógusok és szakemberek számára, hogy tehetségük kibontakozzon, és szakmailag tovább fejlődjenek.

  • EuroSkills - WorldSkills versenyek
  • Az EuroSkills és a WorldSkills verseny a szakmák Európa-, illetve világbajnoksága, ahol az ország legtehetségesebb ifjú szakemberei versenyeznek saját területükön. Centrumunk évek óta szép sikereket ér el féltucat szakma versenyzőinek felkészítésével. Büszkék vagyunk bajnokainkra ésa kiválósági éremmel jutalmazott diákjainkra.

  • Szakmasztár
  • A Szakmasztár Fesztivál egy interaktív bemutató, ahol az érdeklődők megtekintehtik az Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét, valamint ki is próbálhatják tudásukat a kiállító iskolák standjain.